Tihotapec

38-letnik v Mercedsu prevažal sedem ilegalnih prebežnikov, zdaj je v pridržanju

D.K.
7. 2. 2024, 10.12
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 10.15
Deli članek:

Na območju PU Novo mesto so policisti pridržali tihotapca, ki je v avtomobilu prevažal državljane Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

PU Novo mesto
Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil

Včeraj okoli 13.30 so policisti na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni državljan Romunije v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Sicer pa so policisti na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Jereslavec) izsledili in prijeli 26 državljanov Sirije, sedem državljanov Bangladeša, štiri državljane Nepala, štiri državljane Egipta, tri državljane Pakistana in tri državljane Indije. Na območju
PP Črnomelj (Sodevci) so prijeli štiri državljane Sirije in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.