Rusija izvedla obsežen raketni napad

Video in foto: Po vsej Ukrajini so se oglasile sirene, nato so se zaslišale eksplozije

S.R.
7. 2. 2024, 08.15
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 08.18
Deli članek:

Rusija je danes zjutraj izvedla nov obsežen raketni napad na tarče po Ukrajini. O eksplozijah poročajo iz Kijeva, Harkova in Nikolajeva.

Telegram
Posledice današnjega raketnega napada na Nikolajev na jugu Ukrajine.

Ob približno 6. uri zjutraj so se po vsej Ukrajini oglasile sirene, ki opozarjajo na zračne napade, ukrajinske zračne sile pa so na omrežju Telegram opozorile, da je na vidiku nov raketni napad ruske vojske. Malo pred 7. uro, ravno v času jutranje prometne konice, so v Kijevu odjeknile eksplozije, pri čemer zaenkrat še ni znano, ali je kateri od izstrelkov zadel tudi kakšno tarčo oziroma ali so jih vse prestregli ukrajinski sistemi zračne obrambe in so na tleh pristali samo ostanki. Iz Kijeva sicer poročajo o izpadih električne energije, po navedbah župana Vitalija Klička, ki je dejal, da so rakete prestregli sistemi zračne obrambe, pa sta se v napadih poškodovali najmanj dve oseb.

Celotne razsežnosti raketnega napada, ki je trajal dlje časa, zaenkrat še niso znane, o eksplozijah pa poročajo tudi iz Harkova na severovzhodu Ukrajine. Po navedbah guvernerja regije Olega Sinjegubova je ruska raketa zadela nestanovanjski objekt v mestu Harkov.

Britanski Guardian medtem poroča tudi o napadu na Nikolajev na jugu države, kjer je bilo po besedah župana Oleksandra Senkeviča poškodovanih približno 20 hiš, ena oseba pa je umrla. »Imamo poškodovane stanovanjske zgradbe. Približno 20 jih je brez streh. Poškodbe omrežij za oskrbo s plinom in vodo že odpravljajo delavci. Več je poškodovanih. Ena oseba je v bolnišnici. Več so jih oskrbeli na kraju,« je zapisal na Telegramu in nato dodal, da je moški, ki je bil hospitaliziran, umrl.

O napadih medtem poročajo tudi iz regije Lvov na zahodu Ukrajine.