Strašna nesreča v Vinkovcih

Foto: Slovenski tovornjak navsezgodaj pristal v njihovi hiši, poškodovana 14-letnica in voznik

R.T.
7. 2. 2024, 08.50
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 12.35
Deli članek:

Pri Vinkovcih na vzhodu Hrvaške se je navsezgodaj v družinsko hišo zaletelo tovorno vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami. V nesreči sta se poškodovala voznik in 14-letna deklica.

Davor Javorovic/Pixsell/Bobo
Posledice jutranje nesreče v Vinkovcih.

Iz Mirkovcev, naselja pri Vinkovcih v hrvaški vukovarsko-sremski županiji, prihajajo osupljivi prizori posledic jutranje prometne nesreče. Tam je ob približno 6.30 uri v hišo trčilo tovorno vozilo, ki je ob tem zrušilo steno in se ustavilo v eni od sob. Kot je za portal 24sata pojasnil eden od očividcev, ki se je po naključju nahajal v bližini, je videl samo, kako je »odpeljalo eno reševalno vozilo, v drugega pa so položili eno osebo. Česa takega še nikoli nisem videl. Strašno, cela kabina je končala v njihovi dnevni sobi.« Po zadnjih informacijah sicer ni šlo za dnevno, temveč otroško sobo.

Po poročanju portala sta se v nesreči poškodovala voznik in 14-letna deklica, na katero se je zrušil strop. »Bila je pod ruševinami. Razbil sem vrata in jo izvlekel. V bolnišnici je, dobro je, dobila je samo šive na glavi, ničesar si ni zlomila,« je za portal razodel lastnik hiše.

Travmatolog iz bolnišnice v Vinkovcih Tomislav Abramović je medtem za Jutarnji list pojasnil, da je dekle na srečo utrpelo lažje poškodbe, in sicer ureznino na glavi, ki so jo že sanirali. Preventivno so jo sicer zadržali v bolnišnici, saj bodo opravili tudi kontrolni ultrazvok vranice. Voznik jo je po navedbah Abramovića odnesel z zlomljenim nosom, a v bolnišnici ni želel ostati.

Preiskava nesreče je še v teku, sodeč po fotografijah s kraja dogodka pa je bil v nesreči udeležen tovornjak s slovenskimi registrskimi oznakami.

Davor Javorovic/Pixsell/Bobo
Posledice jutranje nesreče v Vinkovcih.