Če bo, bo šla mirno

Dominika Švarc Pipan: "Napočil je čas za neomajno vztrajanje, da presekamo sporne politične prakse"

R.T.
2. 2. 2024, 11.26
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 11.40
Deli članek:

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan želi razčistiti vse podrobnosti pri več kot spornem nakupu stavbe na Litijski cesti v Ljubljani.

Sa.R.
Dominika Švarc Pipan pravi, da je bila zavedena glede nakupa stavbe na Litijski.

Včeraj je ministrica nastopila v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija, tabor SD pa je zastopal minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Gledalci in gledalke lahko sami ocenijo, kdo je bil bolj prepričljiv oziroma verodostojen.

Danes se je Dominika Švarc Pipan na svojem Facebook računu vsem državljanom in državljankam zahvalila za »množične izraze podpore in spodbude, ki dajejo vedeti, da je - bolje pozno kot nikoli - le napočil čas za neomajno vztrajanje vseh nas, da presekamo sporne politične prakse in vzpostavimo vodotesne sisteme varovalk proti vdorom parcialnih interesov pri vodenju in upravljanju države.«

Zaveda se, da je zelo verjetno, da bo morala odstopiti s položaja ministrice za pravosodje. Toda, kot pravi, »jutri, ali kasneje, bom šla mirno, z zavestjo, da se val tega boja ne bo več dal zlahka ustaviti. Zavezujem pa se, da bom ostala del tega vala in se borila naprej, znotraj ali izven sistema. Skupaj z vami!«

Zdaj je na potezi premier Robert Golob, ki se bo v naslednjih dneh pogovoril tako z ministrico za pravosodje kot stranko SD, prosil za dodatna pojasnila. »Ministrica za pravosodje ni kdorkoli in njena zgodba bistveno presega zgodbo ene ministrice,« je izpostavil nazadnje in dodal, da so njene obtožbe zelo resne, njegova dolžnost pa je, da kot predsednik vlade o njih dobi odziv koalicijske partnerice, ali so resnične, na drugi strani pa, da jih ministrica podkrepi z dokazili.