Visoke cene, prazna denarnica

Na robu katastrofe: revež plin kradel s pomočjo sifona in cevi od sesalnika

J.V.
2. 2. 2024, 10.15
Deli članek:

Zaradi visokih cen plina in prazne denarnice se je možakar znašel po svoje.

Policie ČR
Mojster si je sam uredil plinsko napeljavo.

Policija v češkem Brnu preiskuje "neverjeten primer hazardiranja z lastnim življenjem in življenjem drugih". Visoke cene ogrevanja in prazna denarnica sta po poročanju portala Blesk možakarja prignale v krajo plina, med drugim je uporabil cev od sesalnika. Podvig se je izjalovil, plin je pričel uhajati, sostanovalci so zagnali paniko.

Policie ČR
Mojster si je sam uredil plinsko napeljavo.

Na kraj so odhiteli delavci plinarne, gasilci, tudi policisti, ki so morali v stanovanaje vdreti, saj osebi v notranjosti nista slišali razbijanja po vratih. Uhajanje plina je bilo zaznano za hladilnikom, kjer je bil namesto plinomera nameščen doma izdelan priključek iz sifona in cevi od sesalnika, je pojasnil tiskovni predstavnik policije Pavel Švab. Oba stanovalca sta končala na policiji.

Krivdo zvalil na enega od svojih cimrov

Po streznitvi je glavni protagonist priznal, da nima dohodkov in da včasih tudi pustim brezdomcem spati v svojem stanovanju. Je pa krivdo za manipulacijo s plinom zvalil na enega od svojih "cimrov". Kot še piše Blesk, je 22-odstotna koncentracija plina v prostoru grozila z eksplozijo in katastrofo. Vse okoliščine policija še preiskuje.

Policie ČR
Mojster si je sam uredil plinsko napeljavo.