Neverjetno

Indija goloba obtožila, da je kitajski vohun; po osmih mesecih žival osvobodili

J.V.
2. 2. 2024, 08.50
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 08.52
Deli članek:

Nesrečno žival so po osmih mesecih "pripora" v torek izpustili v naravo. Izkazalo se je namreč, da ne gre za vohuna ampak "športnika" iz Tajske.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Indijske oblasti so po osmih mesecih ujetništva v naravo izpustile domnevnega kitajskega vohuna; goloba, ki so ga maja lani našli s sporočilom, ki je izgledalo, kot kitajske pismenke. Nesrečno žival so po pisanju Press Trust of India maja lani ujeli blizu pristanišča v Mumbaju. Okoli nog je imel privezana obroča, s sporočilom, ki naj bi bilo v kitajskem jeziku.

Policija ni bila dosegljiva za komentar

Policija je posumila, da je ptič kitajski vohun in sprožila preiskavo. Izkazalo se je, da gre za tekmovalnega goloba iz Tajvana, ki je pobegnil in poletel vse do Indije. V torek so ga kot rečeno izpustili nazaj v naravo, policija pa po pisanju Press Trust of India ni bila dosegljiva za komentar.

Ni se zgodilo prvič

To sicer ni bila prva aretacija nič krivega goloba v Indiji. Leta 2020 je policija v Kašmirju prijela in obravnavala goloba, ki je preletel militarizirano območje iz sosednjega Pakistana, a se je izkazalo, da ni pakistanski vohun. Leta 2016 pa je bil aretiran še en golob, potem ko so pri njem našli sporočilo z grožnjami indijskemu premierju Narendri Modiju.