Na Floridi

Video in foto: V strmoglavljenju letala na mobilno hišo več mrtvih

D.K.
2. 2. 2024, 07.59
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 08.03
Deli članek:

Včeraj se je na območju Bayside Estate na Floridi pripetila tragična nesreča

Clearwater Fire & Rescue Department
Letalo je strmoglavilo na mobilno hišo

Več ljudi je umrlo, ko je majhno letalo v četrtek zvečer po lokalnem času strmoglavilo na mobilno hišo južno od nakupovalnega centra Clearwater Mall na Floridi, kar je sprožilo požar, ki je poškodoval tudi več okoliških hiš, so sporočile oblasti. Očividci dogodka pa so posneli tudi plamene, ki so se dvignili nad območjem po nesreči.

"Lahko potrdim, da imamo več smrtnih žrtev, tako na letalu kot v mobilni hiši," je na tiskovni konferenci povedal vodja gasilcev Clearwater Scott Ehlers, ki pa ni navedel števila mrtvih ali ranjenih. "Gasilci so opravili odlično delo in hitro pogasili požar," je navedel Ehlers in dodal, da si ekipe še vedno prizadevajo pogasiti žarišča in priti do žrtev. Ehlers je tudi dejal, da je letalo strmoglavilo na le eno hišo. Je pa požar, ki je sledil, poškodoval vsaj še dve, je razkril.

Po podatkih Zvezne uprave za letalstvo je pilot letala Beechcraft Bonanza V35 pred strmoglavljenjem poročal o okvari motorja. Nacionalni odbor za varnost v prometu preiskuje nesrečo, pa je sporočila FAA.