Končana preiskava

Foto: Mariborski kriminalisti razbili oboroženo mamilarsko združbo

J.V.
12. 1. 2024, 14.25
Posodobljeno: 12. 1. 2024, 14.28
Deli članek:

Predkazenski postopek poteka zoper 8 fizičnih oseb, ki so osumljene storitve 19 kaznivih dejanj. Zagrožena kazen je do 15 let zapora.

PU Maribor
Zaplenjeno orožje.

Mariborski kriminalisti so skupaj s kolegi in policisti policijskih uprav Murska Sobota, Celje in Ljubljana izvedli zaključne aktivnosti v povezavi z dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog. Na območju Maribora, Ljubljane in Murske Sobote so na osmih lokacijah izvedli hišne preiskave zasebnih in poslovnih prostorov ter vozil osumljencev kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

PU Maribor
Zaplenjene droge.

Pri hišnih preiskavah, kakor tudi v času kriminalistične preiskave, so bile zasežene različne vrste prepovedanih drog (heroin, kokain, konoplja, različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih drog). Največ je bilo zaplenjenega heroina, in sicer več kot 200 gramov. Vse zasežene prepovedane droge so bile pakirane v več manjših paketih, pripravljenih za nadaljnjo prodajo. V eni izmed hišnih preiskav je bilo zaseženo tudi strelno orožje, pištola, z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji. Predkazenski postopek poteka zoper 8 fizičnih oseb, ki so osumljene storitve 19 kaznivih dejanj. Zagrožena kazen je do 15 let zapora.