Zlata lisica

Prepoznate slovensko alpsko smučarko, ki je uspešno kariero začela na domačih pobočjih?

D.K.
4. 1. 2024, 14.20
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 14.27
Deli članek:

V Kranjski Gori se bo konec tedna odvilo jubilejno 60. tekmovanje alpskih smučark za Zlato lisico. Na tekmo, ki je priljubljena med številnimi Slovenci, pa se je s posebnim sporočilom spomnila tudi ena od vrhunskih slovenskih smučark.

FB Ilka Štuhec
Ilka Štuhec v otroških letih

Ilka Štuhec, slovenska vsestranska alpska smučarka, ki je sposobna nastopiti v vseh različnih disciplinah, najboljša pa je v hitrih disciplinah, čeprav je dobra tudi v tehničnih, je danes na Facebooku delila prikupno fotografijo iz otroštva. 

"Tako se je zame kot majhno deklico vse začelo na domačih pobočjih, s sanjami o pridružitvi elitnim svetovnim smučarjem," je ob fotografiji zapisala Štuhec, ki na najvišji ravni tekmuje od leta 2007. 

Kot je dodala, bo njeno odraščanje za vedno zaznamovano z Zlato lisico, tekmo, ki v Slovenijo, državo, ki je znana po smučarski tradiciji, kjer se Slovenci dojemajo kot smučarski narod, pripelje vrhunske smučarke. "Kadarkoli sem pozneje morala tekmovati, so bile vibracije v ciljnem prostoru neverjetne, prav tako podpora navijačev", ki po njenih besedah ni bila primerljiva z drugimi prizorišči svetovnega pokala.

"Letos tekma praznuje svojo 60. obletnico. Bogata zgodovina, tradicija in toliko spominov. Čeprav bo potekala v Kranjski Gori, bo njen dom vedno v srcih ljudi in v mestu Maribor," je poudarila Mariborčanka in slovenskim smučarkam zaželela srečo.

Pri tem naj spomnimo, da je Ilka Štuhec bila v lanski sezoni v smukih štirikrat na odru za zmagovalke, dvakrat na najvišji stopnički. Mariborčanka je v smukaškem seštevku sezono končala kot druga, kar je bila njena druga najboljša sezona, po 2016/17, v kateri je osvojila smukaški globus.