Otoplitev

Namesto mraza in snega temperature tudi nad 15 stopinj Celzija in obilno deževje

D.K.
26. 11. 2023, 18.49
Posodobljeno: 26. 11. 2023, 18.53
Deli članek:

Zanimiv preobrat. Še v petek so vremenoslovci glede na modele napovedovali za prihodnje dni zelo mrzlo vreme in sneg skoraj do nižin. Zdaj pa kaže, da nas ob prižigu prazničnih luči in na druženjih na prostem ne bo zeblo.

Marko Vavpotič / M24
Fotografija je simbolična

V meteorološko zimo, ki se začenja v petek, 1. decembra, bomo vstopili z izrazito otoplitvijo, napovedujejo vremenoslovci. Pihal bo močan jugozahodni veter, ki bo predvsem na vzhodu Slovenije in ob morju temperature dvignil tudi nad 15 stopinj Celzija.

Obilne padavine

"Poleg visokih temperatur nam bo jugozahodnik iznad morja prinesel tudi večjo količino vlage, zato bodo predvsem zahodne kraje zajele obilne padavine. Do sredine noči na soboto lahko marsikje pade več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter. Snežilo bo le po najvišjih vrhovih," so zapisali na straneh Meteoinfo Slovenija.

Vendar ob tem opozarjajo, da topel zrak nad nami ne bo vztrajal prav dolgo. Že od sobote naprej bodo temperature spet bolj primerne letnemu času. "Ali bo ob tem tudi nižine pobelil sneg, pa še ni mogoče napovedati, saj so med meteorološkimi modeli še precejšnja razhajanja."