V Avstriji

Video in foto: Pri nas snega za vzorec, pri sosedih za izvoz

D.K.
26. 11. 2023, 15.42
Posodobljeno: 26. 11. 2023, 15.58
Deli članek:

V priljubljenem smučarskem središču v Avstriji je zapadlo več kot meter novega snega.

Bobo
Fotografija je simbolična

"Medtem ko smo pri nas v višjih legah do 7. ure zjutraj zabeležili le za vzorec snega, je ponekod v Alpah povsem druga situacija. Snega za izvoz," so zapisali na straneh Neujre.si, kjer so z uporabniki delili fotografije iz smučarskega središča Arlberg v sosednji Avstriji.

Kot je razvidno so pri njih zapadle ogromne količine snega. 

Napoved za Slovenijo

Popoldne bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Več sonca bo na zahodu in jugu, nekaj več oblakov pa predvsem na severovzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem okoli 12 °C, napovedujejo na straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo sprva še povečini jasno, proti jutru pa bo oblačnost postopno naraščala. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju malo nad 0 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Popoldne bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 °C.

V noči na torek bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije in v torek čez dan od zahoda postopno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 800 m nadmorske višine, le v zatišnih alpskih dolinah nekoliko niže. V sredo bo pretežno jasno z meglenim jutrom po nižinah.