Bodoči izvidniki

Na Ivarčkem jezeru 22 pripadnikov Slovenske vojske uri svoja znanja

D.K.
4. 10. 2023, 15.11
Posodobljeno: 4. 10. 2023, 15.23
Deli članek:

Na lokaciji nekdaj zelo priljubljenega Ivarčkega jezera poteka usposabljanje za bodoče vojake izvidnike.

Občina Ravne na Koroškem
Usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske 74. pehotnega polka Vojašnice generala Maistra iz Maribora

Izvidniški vod domicilne enote 74. pehotnega polka Vojašnice generala Maistra iz Maribora danes na Ivarčkem jezeru pod Uršljo goro, na območju Občine Ravne na Koroškem, izvaja usposabljanje za nove vojake izvidnike. 

22 bodočih izvidnikov je že na polovici svojega usposabljanja in danes se urijo v taktičnem premagovanju vodnih ovir. Ivarčko jezero sicer ni prvič točka, kjer se urijo ali tekmujejo pripadniki Slovenske vojske, saj je, kot je ob tokratnem usposabljanju dejal nadporočnik David Grajžl lokacija jezera s svojo okolico in gozdom ter reliefom primerna za izvedbo najrazličnejših vaj in urjenj.  

Občina Ravne na Koroškem
Usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske 74. pehotnega polka Vojašnice generala Maistra iz Maribora

»Izvidniki so, kot navajajo, oči in ušesa pehotnega polka. So najbolj izurjeni in najboljše opremljeni pripadniki 74. PEHP, kar je tudi razlog, da so jim zaupane najbolj zahtevne in pomembne naloge. Biti izvidnik je poseben izziv, ki ga ne zmore vsak. Tudi zato izvidniški vod odlikuje strokovnost, znanje, izkušnje in trdna povezanost med pripadniki,« so zapisali na straneh ravenske občine, kjer so posebno zahvalo namenili nadporočniku Davidu Grajžlu in predstavnici pisarne Slovenske vojske na Ravnah, domačinki vojakinji Adrijani Božič.