Slovo

Foto: Sašo Hribar v Grosuplju legel k večnemu počitku

M.G.
15. 9. 2023, 09.28
Posodobljeno: 15. 9. 2023, 13.27
Deli članek:

Točno teden dni po smrti in hkrati teden dni po njegovi zadnji oddaji Radia Ga Ga, so se danes na pokopališču v Grosuplju poslovili od večnega in legendarnega Saša Hribarja.

Sašo Švigelj / M24
Pogreb legendarnega Saša Hribarja.

Za kako veliko izgubo za slovenski medijski prostor in za kako velikega moža gre nekaj povedo številke in dejstva, a zagotovo ne izkažejo vse veličine njegove osebnosti.

Sašo je bil zaposlen na RTV Slovenija vse od leta 1985, ikonično oddajo Radio Ga Ga pa je vodil bolj ali manj neprekinjeno od leta 1990 pa vse do zadnjega dneva življenja (na dan smrti je odvodil še svojo zadnjo oddajo). Deloval je tudi kot televizijski voditelj, najbolj se ga spomnimo iz oddaje Titanik in Hri-Bar. Leta 2006 je prejel Ježkovo nagrado za satiro v radijski oddaji Radio Ga Ga in televizijski oddaji Hri-Bar, prejel je tudi devet viktorjev in gong popularnosti.

Sašo Švigelj / M24
Pogreb legendarnega Saša Hribarja.

Pogreb poteka danes. Najprej so se ob 10.00 pokojnemu v pogrebni dvorani poklonili njegovi sodelavci oddaje Radio Ga Ga,  slovesu pa sledi pogreb v družinskemu krogu. Na njegovi zadnji poti je Hribarja pospremil zvezdniški župnik Martin Golob. Sožalje ob Hribarjevi smrti sta med drugim izrazila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob.

Za njim bo ostala praznina, ki jo bo težko zapolniti, pozabili pa ga (še) dolgo ne bomo.