Idrija

Iz trgovine ukradla alkohol, pobegnila policistom ter na cesti povzročala kaos

S.Š.
17. 8. 2023, 14.15
Posodobljeno: 17. 8. 2023, 15.19
Deli članek:

Na Policijski upravi Nova Gorica so bili včeraj malo po 14. uri obveščeni o tatvini v trgovini na območju Idrije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so po pregledu lokacije in s pomočjo zbiranja obvestil ugotovili, da sta storilca iz trgovine ukradla nekaj škatlic cigaret in alkoholno pijačo.

Enega izmed storilcev, 35-letnega državljana Slovenije, so policisti kmalu po tatvini izsledili. Ta je želel pretentati policiste in jim poskusil pobegniti kar s kolesom, a je med begom povzročil prometno nesrečo. Vozil je tudi pod vplivom alkohola. V trku je bil storilec lažje poškodovan, policisti pa so mu zaradi kršitve javnega reda in miru oz. neupoštevanja zakonitega ukaza policistov odredili pridržanje do streznitve. Storilcu bo v prekrškovnem postopku izdan plačilni nalog, prav tako pa bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

Še istega dne so bili policisti ob 22. uri obveščeni o opitem moškem, ki se je v Idriji sprehajal po cestišču. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za drugega izmed tatov. 29-letnik je v močno opitem stanju nadaljeval tudi ob prihodu policistov, zato so tudi njega pridržali do streznitve. Storilcu bo v prekrškovnem postopku izdan plačilni nalog.