Naravnost strašljivo

Foto: Po treh dneh le izvlekli zver iz straniščne školjke

J.V.
10. 8. 2023, 09.30
Posodobljeno: 10. 8. 2023, 09.54
Deli članek:

Sikajoče cevi so znak težav z vodovodno napeljavo. Včasih se v pipah skriva kača.

Profimedia
Mojster Nick na delu.

Michelle Lespron iz Catalina Foothils v Tusconu v Arizoni se je ob vrnitvi z dopusta mudilo na stranišče, kjer jo je pričakalo neprijetno presenečenje. "Takoj sem zaloputnila pokrov," je po poročanju New York Times dejala prestresena ženska.

Na pomoč je poklicala strokovnjake iz podjetja Rattlesnake Solutions. Ti so ugotovili, da gre sicer za nestrupeno klopotačo iz družine gožev (Masticophis flagellum), ki pa zna postati agresivna. Kar je na lastni koži občutil mojster Nick, ki je potreboval kar tri obiske, da je zver izvlekel iz straniščne školjke, enkrat ga je tudi ugriznila. 

"On je moj absolutni junak," je poudarila Lespronova. "Gre za hitro, inteligentno vrsto klopotače, pleza po drevesih, pleza po hišah in nasploh počne, kar se ji zahoče," je pojasnil lastnik podjetja Rattlesnake Solutions Bryan Hughes

Čeprav kače ni več v stranišču Lespronove, je srečanje z njo žensko travmatiziralo. Večrat preventivno splakne stranišče, preden sede na školjko, v kopalnico pa ne stopa več brez prižganih luči. Pokrov pušča striktno zaprt, po oknih je namestila mreže.