Neverjetna zgodba!

To je junak, ki je pomagal Rogliču! Skupaj sta že zmagovala!

Ž.K.
28. 5. 2023, 09.40
Posodobljeno: 28. 5. 2023, 09.54
Deli članek:

Trbiž je kraj, ki je Primoža Rogliča in fanta, ki mu je včeraj pomagal ob okvari kolesa, v preteklosti že zmagovalno povezal.

twitter
Ime junaka je hitro zaokrožilo po Sloveniji.

Primož Roglič je včeraj v najtežjih trenutkih, ko mu je sredi najtežje bitke za zmago na Giro d'Italia, odpovedalo kolo, dobil pomoč neznanega junaka. Po tem, ko je Primožu uspelo zmagati, se je pričel še lov na fanta, ki je Rogliča pornil v klanec, tekel z njim in ga spodbujal. Eden od najbolj znanih ljubljanskih lokalov s hitro prehrano mu je v zahvalo za njegovo požrtvovalnost obljubil celoletno zalogo bureka, številčni ljubitelji kolesarstva pa neomejene količine pijač.

Iskanje je hitro obrodilo sadove in razkrila se je skoraj filmska zgodba. Možakar, ki ga danes hvali in časti cela Slovenija je MItja Mežnar, nekdanji Primožev skakalni kolega. Skupaj sta nastopala v mladinski ekipi, ki je leta  2007 zmagala na mladinskem svetovnem prvenstvu. Da je zgodba še bolj neverjetna, je bil soorganizator takratne tekme prav Trbiž, kjer se je včeraj začela odločila bitka za osvojitev Giro d’Italia.

Mitja Mežnar (rojen leta 1988) je na skakalnicah dosegel več kot njegov nekdanji reprezentančni sotekmovalec, ki je kasneje dosegel slavo v svetu kolesarstva. Kot član tržiškega kluba se lahko pohvali z dvema zmagama v tekmah celinskega pokala in je nastopil na 47 tekmah svetovnega pokala. Njegov najboljši posamični dosežek je bilo 16. mesto na tekmi na veliki napravi v Saporu leta 2011. Slovenijo je zastopal na Olimpijskih igrah 2010 ter svetovnih prvenstvih v letih 2009 in 2011. Skakalno kariero je zaključil leta 2017.


wikipedia
Mitja Mežnar