5 minut za lepoto

Enostavne rešitve, ki bodo hitro zmanjšale razširjene pore

M.K.
28. 5. 2023, 08.51
Posodobljeno: 28. 5. 2023, 11.04
Deli članek:

Na bradi, okoli nosa, na licih in včasih tudi na čelu najhitreje opazimo razširjene kožne pore. Videti so kot luknjice na pomarančni lupini in zagotovo nam niso v ponos.

Dreamstime
KUMARA, KUMARE

Dobra novica je, da lahko razširjene pore prikrijemo s pudrom ali celo poskrbimo, da jih zmanjšamo. Upoštevati je treba nekaj nasvetov in koža bo spet brezhibna. Najprej je zelo pomembno, da kože ne čistite preveč. Če uporabljate kožna čistila več kot dvakrat dnevno, koža začuti, da je v njej premalo maščob, zato začne izločati več loja, dobi masten lesk, pore pa se še razširijo, namesto da bi se skrčile.

Led

Led je že tradicionalno pomagalo za krčenje por (do česar pride zaradi učinka mraza na koži) in se pogosto uporablja pred nanosom ličil. Poleg tega pospeši prekrvitev. Zavijte nekaj ledenih kock v čist robček in z njim potujte po koži – približno 20 sekund se zadržite na vsakem mestu.

Jabolčni kis

Jabolčni kis deluje kot naravni tonik, pomaga pri krčenju tkiv (tudi por), obnavlja pH-ravnovesje, poleg tega ima antimikrobne in protivnetne lastnosti. Zmešajte enak delež kisa in vode. V mešanico potopite kosem vate in jo nanesite na obraz. Pustite učinkovati nekaj minut, nato sperite. Postopek ponavljajte vsak večer po čiščenju obraza.

Sladkor

Domače sladkorno luščilo je odlično za oženje por, saj čisti kožo in odstranjuje z nje odvečno maščobo. Zmešajte dve žlici sladkorja, eno žlico olivnega olja in nekaj kapljic limoninega soka. Nežno vtrite v obraz, nato sperite z mrzlo vodo.

Kumara

Kumare učinkovito ožijo pore, izboljšajo kožno teksturo in vam podarijo svež sijaj. Naribajte eno svežo kumaro in iztisnite sok. Vanj pomočite kosem vate in nanesite na obraz. Pustite na koži 20 minut, nato sperite z mrzlo vodo.

Jogurt

Jogurt vsebuje mlečno kislino, ki odstranjuje s kože odvečno maščobo, umazanijo in odmrle kožne celice, posledično pa zoži pore in zmanjša videz gub. Na obraz nanesite tanko plast čvrstega naravnega jogurta in pustite delovati 10 minut. Sperite. Rezultat bo viden, če boste postopek ponavljali en mesec vsak dan ali vsaj štirikrat na teden.

Dreamstime
Led je že tradicionalno pomagalo za krčenje por.