Tatvine v Ljubljani

Noč v centru glavnega mesta ni bila dolgočasna

A.Z.
18. 5. 2023, 08.47
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 08.57
Deli članek:

Noč ima svojo moč, planeti pa še večjo. Zato mnogi trpijo za nespečnostjo in se podajo v ulice ali v kakšen lokal. Tam pa pogosto niso sami.

Sašo Švigelj / M24
Fotografija je simbolična.

Tako policija poroča, da so bili ponoči ob eni uri »obveščeni o drzni tatvini na Slovenski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec v gostinskem lokalu pristopil do oškodovanke in ji s stola pri mizi odtujil nahrbtnik z vsebino«. Oškodovanka se s tem dejanjem ni strinjala in se je jezna odpravila za osumljenim. Vmes je na srečo naletela na policiste, jim na kratko razložila svoje tegobe in možje postave so osumljenega na kraju prijeli in zanj odredili pridržanje.

Le tri ure kasneje si je nekdo spet zaželel tuje lastnine. Seveda tudi na Slovenski cesti. To pot so se trije osumljenci nič kaj kavalirsko lotili oškodovanke, »jo s pogovorom zamotili, medtem pa ji je eden izmed njih iz torbice odtujil mobilni  telefon in denarnico.« Tudi tega junaka so policisti kmalu izsledili in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prebudili pa so se tudi dela željni prebivalci glavnega mesta. Vrtna opravila očitno kličejo, saj so na Viču vlomili v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje in gorivo. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov. V Mostah so šli še nekaj evrskih korakov naprej, neznanci so vlomili v tri gradbene zabojnike, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 10.000 evrov.