Zmečkalo avtomobil

Huda nesreča v Podčetrtku, poškodovanega je odpeljal helikopter

M. T. V.
18. 5. 2023, 09.19
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 09.47
Deli članek:

V naselju Golobinjek sta trčila tovornjak priklopnik in avtomobil, dve osebi sta se pri tem poškodovali, ena očitno huje.

PGD Steklarna Rogaška Slatina
Avtomobil je v nesreči zmečkalo.

Včeraj popoldne okoli 17. ure sta na regionalni cesti v naselju Golobinjek v občini Podčetrtek trčili osebno in tovorno vozilo. Prometno nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila s priklopnikom: v ovinku je prikolico tovornega vozila odneslo na nasprotno smerno vozišče in je trčila v osebno vozilo, katerega voznik je pravilno pripeljal nasproti. Osebno vozilo  je ob trčenju z zadnjim delom tovornjaka priklopnika s ceste odneslo po klančini navzdol na travnik, v nesreči pa je sprednji del avtomobila povsem zmečkalo. Pri tem sta bili dve osebi poškodovani.

PGD Steklarna Rogaška Slatina
Do nesreče je prišlo v kraju Golobinjek v občini Podčetrtek.

Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Imeno so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah nudili pomoč pri oskrbi dveh ponesrečencev. Gasilci so enega ponesrečenca prenesli do helikopterja Slovenske vojske, ki ga je odpeljal v UKC Maribor, drugega pa so reševalci NMP prepeljali v SB Celje.