Umorjena na Tajskem

Morilec razkosal manekenko in taksista spraševal za pomoč

A.Z.
18. 5. 2023, 09.32
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 09.41
Deli članek:

Fant in ukrajinska manekenka in vplivnica, 24-letne Alona Šavčenko, sta preživljala počitnice v luksuznem apartmaju na Tajskem. A kaj se je zgodilo med njo in 25-letnim Janom Lagodo-Filippowim, bo pokazal čas.

Profimedia
Alona Šavčenko je želela postati igralka.

Lagoda, ki ima v Londonu reklamno agencijo, je namreč manekenko ubil in jo z žago hotel razkosati kar v sobi. A pri tem ni bil najbolj spreten, zato je želel pobegniti. Nanj so postali pozorni tudi v hotelu, ko se je nenadoma sam in z vso prtljago odjavil iz hotela. Taksista pa je kar s pomočjo google prevajalnika spraševal za pomoč pri krvavem opravilu. 

Profimedia
Lagodo so ujeli na mejnem prehodu.

Taksist je takoj obvestil hotelsko osebje in jih opozoril na nenavadno obnašanje potnika. Ti so se takoj odpravili v njuno sobo v 32. nadstropju hotela in naleteli na ostanke Alone Ševčenko. Po izjavah očividcev je bila soba polna krvi, manekenka pa je imela odrezano eno roko ter skorajda do konca odrezano glavo. Na njenem telesu so našli tudi veliko vbodnih ran, poleg trupla pa so našli tudi žago. Policija poroča, da je bila Alona umorjena kakšen dan preden so jo našli.

»Ko sem pobral sumljivega potnika, mi je s pomočjo google prevajalnika naročil, da želi v igralnico. A ko nisva našla nobene, ki bi mu ustrezala, me je kar prosil, če mu za 1500 bahtov (dobrih 40 evrov, op.a.) pomagam razkosati truplo njegovega dekleta,« je za policijo povedal taksist.

Lagoda-Filippowa so ujeli na mejnem prehodu v Kambodžo, ko se mu je že skoraj uspelo vkrcati na avtobus.

Profimedia
24-letna manekenka ni preživela izleta na Tajsko.

Alona Šavčenko je sicer študirala na Kitajskem, veliko potovala po Evropi, delala pa je tudi za omenjeno agencijo Poljaka, kjer sta se najverjetneje spoznala. Ukrajinka je sanjala, da bi postala igralka, njena največja vzornica pa naj bi bila Marilyn Monroe.

Profimedia
Morilec Jan Lagoda-Filippow