Kolumbija

Po dveh tednih od letalske nesreče našli štiri preživele

A.Z.
18. 5. 2023, 07.53
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 08.02
Deli članek:

Pred dobrimi štirinajstimi dnevi je v džunglo v Kolumbiji strmoglavilo potniško letalo. Zdaj so s pomočjo psov sledilcev našli štiri preživele, med njimi tudi 11-mesečnega dojenčka.

Fuerzas Militares de Colombia
Po 14 dnevih so našli štiri preživele otroke.

Čudeži se dogajajo tudi v džungli v pokrajini Caqueta v Kolumbiji. Štirje otroci so preživeli tako strmoglavljenje kot potem še 14 di v džungli. Vojska, policija in gasilci niso obupali, sploh ne, ko so pri iskanju razbitin in morebitnih preživelih naleteli na zavrženo sadje, ki so ga otroci jedli, in improviziranimi zaklonišči iz rastlinja, ki so ga zgradili otroci, da bi preživeli v nevarnem okolju goste džungle. Letalo je namreč padlo na izolirano področje, polno divjih živali in kjer prevladujejo gosta podrast, do 40 metrov visoka drevesa, tam pa tudi pada gost dež.  

V začetku maja je namreč strmoglavila cessna 206 s sedmimi potniki, ki so potovali iz Ararcuare v Amazoniji v San Jose del Guaviarea. Tri odrasle, vključno s pilotom, so umrle ob strmoglavljenju, njihova trupla so reševalci našli še v razbitinah letala, za štirimi otroki v starosti 13, 9 in 4 leta ter 11 mesecev pa ni bilo ne duha ne sluha. Otroci, ki pripadajo domorodnemu narodu Uitortou, pa so se znašli sami in uspeli preživeti.

Vzrok strmoglavljenja je najverjetneje tehnična težava, saj je tik pred nesrečo pilot javil, da imajo težave z motorjem.

Fuerzas Militares de Colombia
V letalski nesreči štirje preživeli..