Foto stanja po državi

Danes padali sodra in toča, jutri je lahko še huje

P.K.
6. 5. 2023, 20.15
Posodobljeno: 6. 5. 2023, 22.43
Deli članek:

Na portalu Meteoinfo.Slovenija, ki povezuje navdušencev nad vremenom in pojavi, ki so z njim povezani, so zbrali fotografije današnjih vremenskih razmer, ki so bile ponekod po državi kar burne.

Meteoinfo Slovenija
Sodra na območju Celja.

Kot poročajo, je popoldne predvsem na severovzhodu Slovenije nastalo več močnih nevihtnih celic, ki so jih spremljali nalivi s sodro in točo. "Zaradi počasnega pomikanja nevihtnih oblakov je lokalno padla večja količina dežja in toče, ki je, čeprav ni dosegla večjih dimenzij, povzročila kar nekaj škode na mladih vrtninah in sadnem drevju," so povedali.

Močnejša neurja s točo ali sodro so se razbesnela na območju Celja, Maribora, Šentilja, Tabora, Vranskega, Dobrne in Beltincev.

Povedali so še, da bo jutri vremensko dogajanje še nekoliko bolj pestro kot danes. "Tako lahko po večinoma sončnem začetku dneva spet pričakujemo nastanek kopastih oblakov, iz katerih se bodo popoldne in zvečer ponovno razvile krajevne plohe in nevihte, ki lahko predvsem v vzhodnem delu Slovenije prerastejo v lokalna neurja. Nevihte bodo predvidoma zajele večja območja kot danes in lahko ponekod postrežejo tudi z nekoliko debelejšo točo," so opozorili.