Štajerska

Policija prejema več prijav groženj napadov na slovenske šole

P.K.
6. 5. 2023, 13.01
Posodobljeno: 6. 5. 2023, 16.20
Deli članek:

Na družbenih omrežjih njegovi uporabniki prenašajo informacijo, ki jim vzbujajo skrbi. Poročajo, da naj bi se policija ukvarjala s povečanim številom prijav o nameravanih napadih na šole.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Poleg tega se je na Facebooku oglasil nek učitelj in navedel konkreten primer; poroča, da so ga njegovi kolegi obvestili o dogajanju na eni od osnovnih šol na vzhodu države, kjer naj bi se trenutno nahajali kriminalisti in preiskovali, ali nekdo res namerava napasti dotično šolo.

Kot nadaljuje v svojem zapisu, so ga kasneje kontaktirali še enkrat in mu povedali, da naj bi bila zgodba izmišljena. A minilo je nekaj dodatnih ur in ponovno se je oglasil in spletni javnosti naznanil, da zgodba o policiji na šoli drži. 

Policijska uprava Maribor nam je potrdila, da so prejeli prijavo, "nanašajoč se na ravnanje mladoletnih oseb, ki bi lahko imelo znake groženj. V zvezi s tem še zbiramo obvestila in preverjamo okoliščine, ki za zdaj ne kažejo na ogroženost otrok ali zaposlenih," so pomirili.

Bobo
Policijska uprava Maribor je sporočila, da informacije v povezavi z grožnjami šolam v zadnjem času prejemajo pogosteje in se na vse odzovejo z vso resnostjo.

Več prijav

"Ob prijavi, ki se nanaša na grožnje, v prvi vrsti izvedemo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora, pa tudi resnosti groženj, pri čemer poudarjamo, da vsako prejeto informacijo preverimo, obenem pa vsaka prejeta informacija, zlasti, ko se ta nanaša na nepremišljena ravnanja otrok, ki so te dni prav tako pod vtisom tragičnih dogodkov, še nujno ne predstavlja resne grožnje v njihovem okolju," so izpostavili in dodali, da se zavedajo pomembnosti odzivanja na vse oblike groženj ali nasilja, "saj s tem pomembno prispevamo k občutku varnosti, predvsem pa ohranimo varno in spodbudno učno okolje, v katerem se otroci in osebje počutijo prijetno."

Povedali so še, da informacije v povezavi z grožnjami šolam v zadnjem času prejemajo pogosteje in se na vse odzovejo z vso resnostjo. Na to problematiko so ta hip pozorni še toliko bolj, zaradi tragičnih dogodkov, ki so se zgodili v bližini naše države.