Ločitev ne bo težka

Zakaj Pahor prodaja svojo znamenito katrco?

M. T. V.
30. 1. 2023, 09.35
Posodobljeno: 30. 1. 2023, 10.29
Deli članek:

Nekdanji predsednik je na družbenih omrežjih objavil, da se ločuje od svojega malega avtomobila, ki je bil njegova 'ljubezen' več kot dvajset let.

Facebook
Borut Pahor in njegova katrca

Nekdanji predsednik Borut Pahor je naznanil, da se odpoveduje svojemu legendarnemu avtomobilu Renault 4. Njegova »superkatra« je bila pogosto 'zvezda' njegovih družbenih omrežij in je požela veliko pozornosti, z njo se je pogosto vozil celo v službo.

Vozilo, ki je staro že 32 let, je bilo v Pahorjevi lasti več kot dvajset let in mu je odlično služilo, a zdaj se je odločil, da je čas, da se loči od svoje 'ljubezni'. Na družbenih omrežjih jo je ponudil drugemu srečnežu, poleg kupca pa bo katrca osrečila tudi bolne otroke.

»Prodajam katro (Renault 4 GTL, l. 1991) za dobrodelni namen,« pravi. »Ta katra je bila moja ljubezen več kot dvajset let. Zdaj se bova ločila, ločitev pa ne bo težka, odločil sem se, da jo prodam in kupnino namenim otrokom, ki se borijo z rakom,« je obljubil bivši prvi mož države in dodal, da bodo denar dobilo društvo Junaki 3. nadstropja. Lepa gesta, ni kaj.