To se je zgodilo

FOTO: Kdaj bomo končno osvojili lekcijo, da živali niso darilo?

P.K.
20. 1. 2023, 14.27
Posodobljeno: 20. 1. 2023, 14.32
Deli članek:

Iz Posestva Koki, varnega zatočišča za živali, so sporočili, da iščejo dom mini ameriškemu pujsku. Štiri mesece stara žival je namreč ostala brez varne in ljubeče nastanitve.

Facebook
Po zadnjih infromacijah naj bi se Celjanki, ki pujska ne more odbržati, že oglasil par, ki bi žival srčno rad sprejel v svoj dom.

Javili so, da se je oglasila gospa iz Celja in jim povedala, da so za darilo dobili mini pujska. "Nanj niso pripravljeni. Začasno so mu sicer zagradili del sobe, a improvizirajo. Pujsek rabi topel dom," poudarjajo na posestvu.

Kljub temu, da ima štiri mesece, je to še vedno malo pujsje dete, ki je že tako v stresu, ljudje, ki so ga dobili kot presenečenje, pa prav tako, so izpostavili. "Do pomladi mora biti na toplem, potem pa rabi zemljo, hiško in ljudi, ki ga bodo sprejeli," se zanj in njegov novi dom trudi ekipa Posestva Koki.

Mini ameriški pujski so manjši od vietnamskih. Ko odrastejo, so težki med 15 in 30 kg. So zelo učljivi, tako kot psi in mačke znajo na stranišče s peskom, poleg tega pa jih znajo usvojiti tudi marsikateri trik.