Kje se skriva mraz?

Vremenski pogled do silvestrovega. Bo pretoplo tudi ob koncu leta?

G.G.
25. 12. 2022, 17.36
Posodobljeno: 25. 12. 2022, 17.56
Deli članek:

Vreme, ki je bolj primerno za jesen ali zgodnjo pomlad, se bo nadaljevalo še v zadnjem tednu leta.

Profimedia
V Barceloni so se temperature dvignile do 20 stopinj Celzija, zato je kar nekaj ljudi odšlo na plažo. V večjem delu Evrope so temperature krepko nad povprečjem.

Dnevne temperature okoli 10 stopinj Celzija bodo vztrajale vsaj še jutri, ko bo severnih in vzhodnih krajih nekaj sonca, drugod bo večinoma oblačno. V torek in predvsem sredo bodo temperature za nekaj stopinj nižje, a to ne pomeni, da bo mrzlo. Po oceni meteorologov Agencije za okolje (Arso) bo v torek občasno rahlo deževalo v večjem delu Slovenije, v sredo pa bo pretežno oblačno, več jasnine bo na vzhodu.

Od četrtka bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Spet bo »mlačno«, okoli 10 stopinj čez dan, na Primorskem in vzhodu države pa še dve ali tri stopinje več. Na jugozahodu bo iz sivine občasno rosilo ali rahlo deževalo, medtem ko se bodo na vzhodu sončni žarki pogosteje prebili skozi oblake.

Ljubiteljski poznavalci vremena na spletni strani Ciklon.si si drznejo pogledati proti zadnjemu decembrskemu dnevu in prvem dnevu v letu 2023. Silvestrovo bo oblačno, a najverjetneje precej toplo, o snegu ne duha ne sluha.

meteo.si
Jemati z rezervo, gre vendarle za verjetnostno napoved.