Prvo srečanje

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez izjav

S.R./STA
2. 12. 2022, 12.42
Deli članek:

Premierja slovenske in madžarske vlade Robert Golob in Viktor Orban sta se v Mariboru že odpravila na delovno kosilo, pri čemer ob prihodu nista dajala izjav.

Bobo
Viktor Orban in Robert Golob.

Premierja sta prližnost za srečanje našla na začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce-Pince, ki je Orbana v Slovenijo privabil že v času vlade Janeza Janše. Če Orban in Janša veljata za tesna zaveznika, pa današnje fotografije, sicer posnete pred obedom, ne pričajo o pretirani toplini med trenutnima premierjema. Podrobnosti o današnjih temah pogovorov v Orbanovem in Golobovem kabinetu sicer niso razkrivali. Znano je, da se jima bo na popoldanski slovesnosti pridružil tudi hrvaški gospodarski minister Davor Filipović. Daljnovod namreč povezuje elektroenergetske sisteme treh držav.

Bobo
Viktor Orban in Robert Golob.

Orban je že pred nekaj več kot dvema letoma z Janšo in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom obeležil začetek del za postavitev tega 2x400-kilovoltnega prenosnega daljnovoda, ki predstavlja prvo sistemsko povezavo elektroenergetskih omrežij Slovenije in Madžarske, obenem pa se navezuje tudi na hrvaško omrežje.

Družba Eles je z izgradnjo daljnovoda zaključila gradnjo v sklopu največje investicije v infrastrukturo prenosnega omrežja. Novozgrajena mednarodna povezava bo po napovedih zagotovila stabilnejše in zanesljivejše delovanje elektroenergetskega sistema Slovenije.

Bobo
Viktor Orban in Robert Golob.