Znano tudi več o žrtvi in osumljencu

Prvi odzivi: Na napad na žensko v Ljubljani se je odzvala ministrica Tatjana Bobnar

P.K.
16. 11. 2022, 11.12
Posodobljeno: 16. 11. 2022, 11.22
Deli članek:

Slovence je pretresel dogodek, ki se je pripetil v enem od lokalov v Ljubljani. V zvezi z njim smo se povezali z notranjo ministrico Tatjano Bobnar.

Bobo
Bobnarjeva je dejala, da je vsako nasilje nedopustno in ga moramo obsoditi.

Za naš časnik je potrdila, da je seznanjena z napadom in izjavila, da "policija izvaja vse aktivnosti, povezane z dogodkom. Po dozdajšnjih informacijah policije je moški napadel svojo znanko. Vsako nasilje je nedopustno in ga moramo obsoditi. To je tudi ena od prednostnih nalog mojega mandata," je za naš medij dejala Tatjana Bobnar.

Po do sedaj zbranih obvestilih je moški iz Eritreje v Parlament pubu na Šubičevi ulici v Ljubljani z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, nato pa peš pobegnil s kraja dogodka. Žrtev napada ima hude poškodbe in je v smrtni nevarnosti.

Posredi tudi mamila

Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko pa se, je še povedala policija, poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Neuradno smo sicer izvedeli, da naj bila oba vpletena v incident uživalca prepovedanih drog.