PESTRO VREME

Popoldne po Sloveniji padala toča, nevihte možne tudi ponoči

M. T. V./STA
26. 9. 2022, 19.28
Posodobljeno: 26. 9. 2022, 20.11
Deli članek:

Pestro vremensko dogajanje se bo nadaljevalo še jutri, napovedane nevihte, popoldne in zvečer tudi šibka burja.

Facebook/Gregor Jurčič/Neurje.si
Popoldne je po Sloveniji padala toča.

Popoldne se je utrgal nevihtni oblak nad Tržičem, pošiljko sodre in toče so dobili tudi v Kobaridu, Bohinju, Lescah, Kranju … "Popoldne je deževje povzročalo težave na območju Gorenjske, predvsem v okolici Tržiča. V Bistrici pri Tržiču je meteorna voda zalila kletne prostore osnovne šole, industrijsko halo in gostinski lokal. Gasilci so meteorno vodo črpali tudi iz trgovine v Škofji Loki," poroča STA.

Lesce:

Kobarid:

Bohinj:

Nevihtno vreme se bo nadaljevalo tudi ponoči in jutri, svarijo vremenoslovci. »Ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in postopno širile v notranjost Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte,« pravijo na Arsu. Pri Neurje.si pa pojasnjujejo: »Zaradi vpliva ciklonskega območja in jugozahodnih vetrov, ki k nam prinašajo več vlage, se bodo tudi jutri pojavljale padavine v obliki ploh in neviht. Nevihte se lahko pojavljalo povsod po državi, nekoliko močnejše se lahko razvijejo na Primorskem, saj je tam še vedno največ energije.«

Ponoči lahko Vipava s pritoki ponovno naraste in se razlije na izpostavljenih območjih. V torek bodo reke v zahodni in osrednji Sloveniji ohranjale veliko vodnatost, do velikih pretokov lahko narastejo tudi reke v severni Sloveniji. Ob močnejših padavinah lahko v zahodni in na širšem območju osrednje Slovenije hitro narastejo hudourniški vodotoki. Možne bodo tudi poplave meteornih in zalednih voda. V sredo bodo reke prehodno upadale, v naslednjih dneh pa pričakujejo ponovno povečanje vodnatosti rek.

V torek bo povišana gladina morja. Ob dopoldanski plimi okoli 11. ure se lahko morje za krajši čas razlije po nižjih delih obale.