Kakšna zgodba!

VIDEO: Spoznajte Marka, ki je večkrat premagal smrt

P.K.
14. 9. 2022, 17.15
Deli članek:

Po družbenih omrežjih je zaokrožila zgodba o posebnem fantu. Predstavilo ga je Društvo Viljem Julijan, ki se zavzema za otroke z redkimi boleznimi.

Facebook
Mark in Gregor Bezenšek sta nagovorila učence.

Ustanovitelja društva Gregor Bezenšek in njegova soproga sta spoznala mladega Marka in se ga na prvi šolski dan odločila pospremiti v šolo, v prvi letnik Biotehniške srednje šole Maribor, kjer sta nagovorila njegove nove sošolce: "Danes sva tukaj, da spregovorimo o drugačnosti, o vašem novem sošolcu, ki je drugačen," so bile njune besede.

Sporočilo, ki sta ga želela predati, je bilo, da so otroci, kot je Mark, po srcu povsem enaki svojim sovrstnikom in da si želita, da ga kot takega tudi sprejmejo. Društvo Viljem Julijan je namreč zagnalo projekt V srcu sem takšen kot ti – bodi moj prijatelj, z namenom, da  drugačne otroke v družbi sprejmemo kot sebi enake in jih ne odrivamo.

Mark se je rodil s hudo srčno deformacijo in deformacijo obeh nog. Pri svojih rosnih sedmih letih je večkrat premagal smrt ter do danes prestal že trideset težkih operacij. Poglejte, kako prisrčno je mladinec pozdravil svoje nove sošolce: