Potem ko nas je že zjutraj razveselila vest, da je Matic Ian Guček na mladinskem atletskem svetovnem prvenstvu v Kolumbiji z neverjetnim tekom osvojil srebrno kolajno v teku na 400 metrov z ovirami in postavil slovenski rekord, so naši športnik oziroma športnice osvojile še štiri medalje.

V švicarskem mestu Capriasca pri Luganu je potekalo evropsko prvenstvo mladih v gorskem kolesarstvu, kjer je prvo mesto v disciplini olimpijski kros osvojila naša Maruša Tereza Šerkezi. "Za to dirko sem trenirala vse leto in sem zelo vesela, da mi je uspelo zmagati. V drugem izmed treh krogov sem naredila manjšo razliko in jo skušala povečevati do konca, kar mi je na moje veliko veselje tudi uspelo. Proga mi je zelo všeč, sploh kratki in strmi klanci ter tehnični spusti. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani in mi pomagali priti do tega rezultata," je povedala Šarkezijeva, članica ekipe Rajd Ljubljana.

Anita Horvat je na atletski diamantni ligi v Chorzowu na Poljskem v teku na 800 m zasedla tretje mesto. Edina slovenska predstavnica na tekmi je ob odmevni uvrstitvi s časom 1:58,96 dosegla tudi osebni rekord. Horvatova je bila na svetovnem prvenstvu v ameriškem Eugenu prejšnji mesec kot ena izmed dveh Evropejk sedma v finalu, kjer je v polfinalu drugič v karieri na dva stadionska kroga tekla pod dvema minutama. Tokrat je tekla tretjič pod to mejo in zaostala le za dvema Američankama. "Sam tek sem sicer slabo izpeljala, zato pa sem zelo zadovoljna z uvrstitvijo in doseženim časom. Ves čas sem bila zaprta in nisem mogla najti prave pozicije, da bi se prebila iz začelja. Bila sem v ozadju vse do zaključnega sprinta. Tedaj sem videla, se tekmice umikajo s prve proge in mi je uspelo priti s sedmega, osmega mesta do tretjega," je nastop strnila Horvatova.

Tretja tekma poletne velike nagrade smučark skakalk v francoskem Cuorchevelu pa se je končala s slovensko zmago, drugič z dvojno. Še drugič je bila najboljša Urša Bogataj, drugo mesto pa je zasedla Nika Križnar, zmagovalka druge tekme sezone. V nekoliko okrnjeni konkurenci, na tekmi ni bilo Avstrijke Marite Kramer, je slovenski uspeh dopolnila Nika Prevc, ki je zasedla četrto mesto, med Slovenke se je vrinila Francozinja Julia Clair. Bogatejeva je bila najboljša v obeh serija, Križnarjeva je bila obakrat druga, na koncu ju je ločilo skoraj 20 točk, Prevčeva pa se je s tretjim dosežkom druge serije na četrto prebila s šestega mesta. Pred zadnjima dvema tekmama - naslednja bo septembra v romunskem Rasnovu, ima vodilna Bogatajeva v skupnem seštevku 280 točk, Križnarjeva na drugem mestu jih ima 240.