Pripeka

Danes še peklensko, nato v delih Slovenije vendarle nekaj utehe

S.R.
5. 8. 2022, 14.04
Posodobljeno: 5. 8. 2022, 14.04
Deli članek:

Po današnji popoldanski pripeki bo sobota predvidoma prinesla krajevne plohe in nevihte, šele v nedeljo pa bo vročina začela popuščati.

Profimedia
/

V delih Slovenije se bodo popoldne temperature povzpele do 37 stopinj Celzija. Pretežno jasno bo. Že jutri se bo po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje oblačnost s severa povečala. Zlasti popoldne in zvečer se bodo pojavljale tudi krajevne plohe in nevihte, pri čemer lahko kakšna na severu nastane že dopoldne. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 25 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija.

V nedeljo bo znova delno jasno, a bo v večjem delu Slovenije vročina popustila. Na Primorskem bo ob burji še vroče, so napovedali pri Arsu. V ponedeljek bo nato na Primorskem delno jasno in povečini suho, pihala bo burja. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. V večjem delu naj bi se nato temperature gibale nekje med 22 in 28 stopinjami Celzija, le na Primorskem bodo deležni pripeke nad 30 stopinjami Celzija.

Arso
Modelska napoved za naslednjih 10 dni.

"Na Primorskem bo danes in jutri, po nižinah v notranjosti Slovenije pa danes sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev," še opozarjajo pri Arsu, pri čemer dodajajo, da je na Primorskem še vedno razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod.