Smrt na hrvaški avtocesti

Potrjeno: slovenski voznik zamenjal pas in povzročil tragedijo, danes ga čaka zaslišanje

S.R./STA
5. 8. 2022, 12.27
Posodobljeno: 5. 8. 2022, 12.45
Deli članek:

Slovenskega povzročitelja včerajšnje hude prometne nesreče na hrvaški avtocesti bodo danes privedli na zaslišanje na državno tožilstvo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

O včerajšnji tragediji na avtocesti v bližini vozlišča Novigrad na Dobri na Hrvaškem smo že poročali. V trčenju treh vodil je umrl 46-letni slovaški državljan, še sedem oseb pa je bilo lažje poškodovanih. Že včerajšnje prve ugotovitve so pokazale, da je bil povzročitelj nesreče voznik osebnega avtomobila s slovenskimi registrskimi oznakami, danes pa je to potrdila še hrvaška policija.

Za prometno nesrečo bo kazensko odgovarjal 75-letni voznik iz Slovenije, je namreč danes sporočila karlovška policija. Pojasnili so, da se je nesreča zgodila, ko se je slovenski voznik osebnega vozila začel premeščati z desnega na levi vozni pas, pri tem pa se ni prepričal, da lahko to stori, ne da bi ogrožal druge udeležence v prometu. S sprednjim levim delom avtomobila je zadel sprednji desni del vozila iz Slovaške. Slovenski avtomobil je zaradi silovitega trčenja odbilo v zaščitno ograjo. V zaščitno ograjo je odbilo tudi slovaško vozilo, ki je nato med nekontroliranim premikanjem udarilo v vozilo s srbskimi registrskimi oznakami in se večkrat prevrnilo. Umrl je 46-letni slovaški državljan, še sedem potnikov iz ostalih avtomobilov je bilo lažje poškodovanih.

Slovenca bodo danes v zvezi z zbiranjem dokazov privedli na zaslišanje na državno tožilstvo. To bo tudi odločilo o morebitni uvedbi preiskovalnega pripora, ki ga sicer v primeru državljanov EU praviloma ne uvajajo, so pojasnili policisti.