Bo navdušilo tudi vas?

FOTO: Uau, poglejte ta nov kotiček v Kopru

P.K.
5. 8. 2022, 13.14
Posodobljeno: 5. 8. 2022, 13.18
Deli članek:

Med ustjem reke Badaševice in Žusterno je Mestna občina Koper uredila dodaten zalivček s prodnatim dostopom do morja in namestila betonske tribune.

Mestna občina Koper
Plažo kopalci že s pridom izkoriščajo.

Tako imajo domači in kopalci od drugod novo atraktivno plažo, ki je nastala na prej degradiranem območju. Ta del mesta, kjer je tudi ogromno sprehajalcev in kolesarjev, je tako postal sodoben in urejen urbani obmorski pas.

Občina je celotno površino ozelenila in zasadila približno 200 dreves različnih vrst ter številne grmovnice in trajnice. Skozi zelenico je speljala lično sprehajalno pot, ki je opremljena z betonskimi klopmi in sodobno opremo, ob tem pa uredila še dodaten prodnati dostop do morja. 

Mestna občina Koper
Plaža, sprehajalna pot, sedišča in krasno rastje, je lepo dopolnilo naše obmorsko mesto.

Štirje milijončki

Poleg druženja in aktivnega preživljanja prostega časa so obiskovalcem novega parka na voljo tudi brezplačne sanitarije in pestra gostinska ponudba. Vrednost celotne ureditve je znašala nekaj manj kot 3,7 milijona evrov.

Nova pridobitev je že privabila številne obiskovalce, ki so na prostrani zelenici s prodnatimi dostopi do morja preživljali svoj prosti čas.