Paradne oddaje

Še korak dlje: Odpovedali so še Tednik

R.T.
20. 6. 2022, 10.49
Posodobljeno: 20. 6. 2022, 17.11
Deli članek:

Se je vodstvo Radiotelevizija Slovenija odkrižalo še ene zelo dobro gledane oddaje?

Sašo Švigelj
Oddajo Tednik trenutno vodi novinarka Jelena Aščić.

Že v začetku leta so umaknili priljubljeno oddajo Zvezdana, sledila je »zamrznitev« oddaje Studio City in odslovitev legendarnega voditelja Marcela Štefančiča, pometanje v lastno škodo pa se po pričakovanju še ni končalo. Novinar Gregor Drnovšek je na Facebooku objavil, da so »odpovedali še Tednik«, eno najbolj gledanih oddaj na TV Slovenija.

Da so razmere na RTVS izjemno slabe, je znano že dlje časa. Koordinacija novinarskih sindikatov RTVS bo stavko, ki jo je začela 23. maja, nadaljevala danes od 14. do 23. ure. Nezadovoljni so namreč, ker na pogajanjih o stavkovnih zahtevah, med katerimi je novinarska avtonomija, ni napredka. Na Trgu republike bodo na javnem shodu ob 19. uri k ukrepanju pri ohranitvi javnega servisa pozvali tudi državni zbor.

Voditeljica in urednica Tednika Jelena Aščić je ob začetku današnje stavke pojasnila, da so v današnji oddaji želeli predstaviti razmere na RTVS, a jim je odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik naročila odpoved vseh produkcijskih kapacitet, pri čemer ni navedla nobenega razloga in pojasnila.