Obnova ceste

Pred Bledom vas bo pričakala kolona

R.T.
20. 6. 2022, 09.52
Posodobljeno: 21. 6. 2022, 09.19
Deli članek:

Vas je presenetila kolona stoječih avtomobilov pred Bledom? Začeli so popravljati 400 metrov ceste na vrhu Betinskega klanca.

Svet24
V jutranjih urah se je počasi vlekla kolona vozil čez ves Bled.

Cesta na vrhu Betinskega klanca na začetku Bleda je bila enako luknjasta že marca, aprila in maja, začetek obnovitvenih del pa so postavili na začetek turistične sezone. In turisti so letos množično pridrveli na Bled in Bohinj že sredini junija, tako da se bo treba od danes do srede, ko bodo zaključena dela, navaditi na zastoje in polžjo vožnjo skozi Bled. Danes so se kolone začele že v Bohinjski beli iz smeri Bohinja in v Lescah na drugi strani.

Na strani blejske občine sporočajo, da danes poteka frezanje polovice cestišča, ob 3. ponoči v torek bodo začeli frezati drugo polovico, v sredo pa bodo v jutranjem času začeli s finim asfaltiranjem. Predvideno je, tako zagotavlja izvajalec, da se z deli vsak dan začne že ponoči in predvidoma zaključi do sredine popoldneva, ko sledi še popoldanska prometna konica.

»Obvozov ne bo, v tem času bo omogočena vožnja po enem pasu z ročnim usmerjanjem prometa,« opozarjajo na občini in vse stanovalce ob Betinskem klancu prosijo za razumevanje in kanček strpnosti ob povečanem hrupu pri izvajanju del v nočnem času, ki jih podnevi zaradi prometne gneče ni mogoče izvajati.