Gorivo bo dražje, a ga je dovolj

Povečano povpraševanje na bencinskih servisih

A.R./STA
30. 4. 2022, 14.39
Posodobljeno: 30. 4. 2022, 14.43
Deli članek:

Medtem, ko je vlada podaljšala zamrznitev trošarin, pa je včeraj postalo jasno, da tega ukrepa ne bo potrdila tudi za regulacijo cen goriva. Danes so zato na črpalkah zaznali povečano povpraševanje, na Petrolovih servisih pa so tudi potrdili jutrišnje pričakovane podražitve.

G.G. / Novice Svet24
Fotografija je simbolična.

Ker vlada ni podaljšala regulacije cen goriva, se bodo te že jutri lahko spet oblikovale prosto na trgu. Zaradi pričakovane občutnejše podražitve se tako na nekaterih bencinskih servisih po državi znova pojavlja gneča in povečano povpraševanje po gorivih. V Petrolovih bencinskih servisih so tako ponekod že zaznali kratkoročne izpade zalog, zato so morali povečati njihovo dobavo.

Kljub temu na družbi mirijo, da ni razloga za paniko, nabavne pogodbe pa da so potrjene za zadostno količino goriva tudi do konca leta. So pa tudi potrdili, da bo do podražitev zagotovo prišlo, saj naj veljavne regulirane cene ne bi odražale realnosti na dobavnem trgu. Podražitve so tako verjetne že jutri, cene pa naj bi se dvignile na raven tistih, ki jih za gorivo plačujejo v sosednjih Avstriji in na Hrvaškem.