Izjava Luke Mesca

Levica s SD in Gibanjem svoboda na konkretne pogovore že v torek

A.R.
30. 4. 2022, 13.16
Posodobljeno: 30. 4. 2022, 13.31
Deli članek:

Po včerajšnjem glasovanju o zaupnici na vrhu stranke Levica je danes njen koordinator Luka Mesec potrdil, da vstopajo v oblikovanje prihodnje vlade skupaj s Socialnimi Demokrati in zmagovalnim Gibanjem Svoboda že naslednji delovni dan, ko bodo znani tudi že prvi konkretni koraki.

STA
Luka Mesec

Kot smo na Svetu24 že poročali, je vodstvo stranke Levica včeraj poiskalo in dobilo zaupnico znotraj sveta. V izjavi za javnost je danes dopodne koordinator stranke, Luka Mesec, potrdil, da ima dosedanji izvršni odbor stranke tudi mandat za vstop v koalicijska pogajanja z najmočnejšo parlamentarno stranko Igbanje Svoboda Roberta Goloba.

Izvršni odbor stranke Levica je včeraj svetu stranke ponudil svoj odstop zaradi padca podpore na volitvah. Kot je povedal Luka Mesec, je bla odločitev, da bodo znotraj stranke dali možnost za spremembo vodstva v primeru, da stranka na volitvah dobi manj kot 7% podporo volilcev, napovedana že pred volilno nedeljo. Včeraj pa so na svetu stranke kljub slabemu rezultatu z veliko, 25 člansko podporo, izglasovali podporo dosedanjemu vodstvu. Mesec danes še ni želel komentirati, ali ima tudi podporo vseh članov stranke, ki bodo sedeli v državnem zboru. Od petih članov namreč vodstvo podpore včeraj ni dobilo.

S tem je znotraj stranke Levica odprta pot za pogovore o vstopu v prihodnjo koalicijo. Ti bodo potekali v torek, skupaj s Socialnimi demokrati in Gibanjem Svoboda, je potrdil Mesec. Dodal je še, da »takrat lahko pričakujete že kar konkretne korake in predloge o novi vladi«. Takrat pa bo znano tudi, na čelo katerih resorjev bo v novi vladi stopila Levica.