Rezultat pod pričakovanji

Izvršni odbor Levice bo svetu stranke ponudil odstop

J.P.
25. 4. 2022, 15.47
Posodobljeno: 25. 4. 2022, 16.36
Deli članek:

Pogovori z Robertom Golobom so že stekli.

Bobo
Matej T. Vatovec in Luka Mesec

Glede na statut stranke izvršni odbor sicer sestavlja 12 članov, med drugim koordinator stranke in njegov namestnik oz. namestnica, generalni sekretar stranke, vodja poslanske skupine in sekretar poslanske skupine.

Izvršni odbor se je danes sestal in kot je včeraj napovedal mesec, bodo svetu stavke kolektivno ponudili svoj odstop, o čemer bo razpravljal v prihodnjih dneh, je na današnji novinarski konferenci povedal Matej T. Vatovec. Pri pogajanju s stranko Gibanje Svoboda morajo vedeti, če še uživajo podporo članov in članic, je pojasnil.

Predsednik stranke Levica Luka Mesec se je po Vatovčevih besedah z Robertom Golobom danes že slišal; kot je pojasnil Vatovec, je Golob pripravljan počakati, da svet Levice opravi razpravo. Pripravljenost na pogovore torej je.

Levica si sicer želi delati v dobro ljudi, je v odgovoru na vprašanje, če je pripravljena biti del koalicije, dejal Vatovec, a je marsikaj odvisno od okoliščin, pogajanj.

Za konec je ponovil, da je rezultat na nedeljskih parlamentarnih volitvah, na katerih  je stranka po delnih neuradnih izidih dobila le 4,39 odstotka glasov in pet poslanskih mest, pod pričakovanji. Da je temu tako, je po njegovem mnenju kombinacija različnih dejavnikov. Je pa zadovoljen, da ni slavil Janez Janša.