Izgubili 40 tisoč volivcev

Mesec: "Svetu stranke bom ponudil svoj odstop."

R.T.
24. 4. 2022, 22.59
Posodobljeno: 25. 4. 2022, 07.11
Deli članek:

Koordinator Levice Luka Mesec z rezultatom ni zadovoljen.

Bobo
Luka Mesec bo svetu stranke ponudil svoj odstop.

Levica je parlamentarni prag prestopila in bo v naslednji vladi najverjetneje imela 5 poslanskih sedežev. Glede na volitve iz leta 2018 so v stranki izgubili okoli 40 tisoč glasov, prejeli pa kar 4 poslanske sedeže manj. Koordinator stranke Luka Mesec z rezultatom ni bil zadovoljen in je dejal, da bo potrebna nadaljnja analiza tega, kaj je šlo narobe. Ob tem je poudaril, da so volivci jasno pokazali, da si "madžarskih eksperimentov" vladajoče SDS ne želijo.

"Splošni rezultat volitev pozdravljam, kajti madžarski eksperiment v Sloveniji je končan. K padcu desnice in Janeza Janše je levji delež v zadnjih dveh letih pripomogla tudi Levica. Žal mi je, da sta dve stranki ustavnega loka iz parlamenta izpadli," je dejal Mesec. 

Nadaljeval je, da so se v stranki nadejali boljšega rezultata in da bodo v izvršnem odboru svetu stranke ponudili svoj odstop: "Kar se tiče našega rezultata, je pod pričakovanji. Zanj smo pripravljeni sprejeti odgovornost. V imenu izvršnega odbora Levice najavljam, da bomo že jutri svetu stranke ponudili svoj odstop. Poudarjam, ponudili, kar pomeni, da se bomo pogovorili o tem, kaj je šlo narobe."

Kasneje je še dodatno pojasnil, da bo svetu stranke ponudil svoj odstop: "Analiza v stranki bo morala biti opravljena in tudi zato sem napovedal, da bom svetu stranke ponudil svoj odstop." 

Hkrati je za TV Slovenija poudaril, da se bodo kljub okrnjeni ekipi v stranki še naprej borili za stvari, ki so jih napovedali v svoji kampanji: "To so stanovanja, podnebje, ekomonska demokracija, boj proti draginji in prizadevanje za ohranitev javnega zdravstva."