Zdenko Škraban

Nova zgodba gostišča Veronika na Pohorju

R.T.
25. 3. 2022, 20.25
Deli članek:

Zaradi poznanstva z lastnikoma Agencije 101 in podobnega razmišljanja se je k snovanju ideje, kako razviti turistično uspešnico na Štajerskem, priključil Zdenko Škraban, medijski in politični vplivnež.

Mediaspeed
Škraban je tudi svetovalec Aleksandre Pivec in je sooblikoval ustanovni kongres stranke Naša dežela.

Po tem, ko je znano pohorsko gostišče kupila oglaševalska Agencija 101, načrte, kako unovčiti poceni investicijo, skupaj z lastniki kuje Zdenko Škraban, sicer tesno povezan s portalom Maribor24.

Nekoč priljubljeno gostišče Veronika na Slivniškem Pohorju je na dražbi januarja kupila Agencija 101 iz Ljubljane za dobrih 200 tisočakov. V hiši na odlični lokaciji, ob gozdu in cesti Hoče–Areh, je podjetje za oglaševanje in marketing Dina Zupančiča in Petra Vidmarja prepoznalo potencial, da iz poceni nakupa naredi privlačno, donosno zgodbo in investicijo dobro unovči. Zaradi poznanstva z lastnikoma Agencije 101 in podobnega razmišljanja se je k snovanju ideje, kako razviti turistično uspešnico na Štajerskem, priključil Zdenko Škraban, medijski in politični vplivnež.

Škraban v pohorskem projektu nastopa kot svetovalec posameznik. Pri nakupu nepremičnine ni sodeloval, zatrjuje, vendar se s tem želi ukvarjati v prihodnje. Prekmurec iz Beltincev je zadnja leta dejaven na področju političnega in medijskega komuniciranja, svetovanja ter lobiranja, nekoč je bil študentski funkcionar Šouma. Pojavlja se kot družbenik in/ali direktor v podjetjih Vitoma PR, ki po podatkih Erarja dobiva posle v več javnih podjetjih (največ v Mariborskih lekarnah, STO, SODO), Fabrika dobrih idej, Aerem tehnologije in Agencija Maribor 24.

Piscem Maribora24 svetuje teme

Tesno povezan je s spletnim portalom Maribor24. Izdajatelj portala je Zavod M24, katerega lastniki so Igor Dvoršak, Nada Novak in Mitja Novak, ki je v hibridnem položaju – solastnik, direktor in hkrati urednik, kar za profesionalne in etične medije ni običajno. Z Novakom sta povezana tudi zasebno, saj je Novak Škrabanov svak. Škraban prizna, da s spletnim medijem sodeluje pogodbeno, (finančno) razmerje je poslovna skrivnost. Pove pa, da je cena svetovalne ure v panogi od 50 do 250 evrov.

»Če me kdo vpraša, katere naj bi bile aktualne teme in s kom bi novinarji lahko naredili intervju, seveda povem in svetujem. Z operativno izvedbo pa se ne ukvarjam,« svojo vlogo in pomemben vpliv pojasnjuje Zdenko Škraban, čeprav zavrača očitke, da naj bi usmerjal uredniško politiko Maribora24 in posegal vanjo. Znano je, da je svetovalec političarke Aleksandre Pivec in da je sooblikoval ustanovni kongres stranke Naša dežela.