Preverjanje PCT

Tržni inšpektorji veseli ugotavljajo, da je kršitev malo

B.K.
24. 11. 2021, 11.55
Posodobljeno: 24. 11. 2021, 11.55
Deli članek:

Kljub temu so v zadnjem tednu izdali za več kot 80.000 evrov kazni.

Bobo
Logarjeva je pojasnila, da se s testiranjem ne doseže tega, da se ljudje ne bi okužili, da ne bi širili okužbe.

Tržni inšpektorji so v prejšnjem tednu začasno zaprli devet prodajaln, teden pred tem pa še en gostinski lokal, v katerem je potekala zabava, je danes sporočila vršilka dolžnosti glavne tržne inšpektorice Martina Gašperlin.

Zajem zaslonske slike
V.d. glavne tržne inšpektorice Martina Gašperlin.

Tržni inšpektorji so sicer v prejšnjem tednu opravili 1.200 nadzorov trgovinskih dejavnosti, manjše nepravilnosti so zaznali v 265 primerih. Izdanih je bilo 183 upravnih opozoril, s katerimi je bila naložena odprava nepravilnosti. “Če se popravijo, je to za nas v redu,” je ob tem poudarila inšpektorica Gašperlinova. Samo v osmih primerih je bilo ugotovljeno, da zaposleni niso nosili zaščitnih mask, v 11 primerih pa, da niso izpolnjevali pogoja PCT. “Teh primerov je res malo,” je prepričana Gašperlinova.

Zaradi nepreverjanja pogoja PCT je bilo izdanih devet odločb, s katerimi se je takoj začasno prepovedalo opravljanje trgovinske dejavnosti do odprave nepravilnosti, izdanih je bilo 20 plačilnih nalogov v skupni vrednosti 83.200 evrov.

Gašperlinova z zadovoljstvom ugotavlja, da je bil pri preverjanju pogoja PCT narejen korak naprej. Skrb, kako se bo “prijelo” preverjanje PCT skupaj s preverjanjem osebnega dokumenta, je bil očitno odveč. “Uspelo nam je zelo hitro sprejeti ta ukrep, kot del našega začasnega spremenjenega življenja,” je pojasnila inšpektorica.