stanje se izboljšuje

Inšpektorji zasačili nočni klub, ki je obratoval kljub prepovedi

S.R.
16. 11. 2021, 11.38
Posodobljeno: 16. 11. 2021, 11.57
Deli članek:

V Sloveniji se nadaljuje poostren nadzor nad preverjanja pogoja PCT, pri čemer so znani tudi rezultati nadzora, ki ga je v preteklem tednu izvajal tržni inšpektorat.

Bobo
Gostinski obrati lahko obratujejo le do 22. ure.

Na tržnem inšpektoratu sicer ugotavljajo, da se je "stanje na terenu glede preverjanja pogoja PCT v zadnjem tednu precej izboljšalo, da večina trgovcev ukrepe spoštuje, predvsem s tem, da pri strankah preverjajo dokazila PCT skupaj z osebnim dokumentom."

Kot so sporočili na spletišču vlade, so bili tržni inšpektorji, ki predstavljajo zgolj eno od vej slovenskih inšpekcijskih služb, na terenu tako med tednom kot med vikendom, nadzor pa so opravljali tudi v nočnem času. V drugem tednu novembra so izvedli 670 nadzorov, in sicer večinoma na področju trgovine. Pri tem so trem prodajalnam izrekli odločbe o začasni prepovedi opravljanja dejavnosti, saj se v njih ni preverjalo pogoja PCT. Kjer kljub predhodnemu opozorilu kršitev niso odpravili, so izdali tudi 18 plačilnih nalogov.

Kar zadeva nočne klube, ki v skladu z zadnjim odlokom ne smejo obratovati, so jih preverili 30. Med njimi je deloval samo eden, ki si je prislužil ustno odločbo, v skladu s katero se mu prepoveduje nadaljnje poslovanje. Inšpektorji so zasačili še en gostinski obrat, ki svojega poslovanja ni zaključil ob zapovedani uri. Kot so opozorili na inšpektoratu, bodo s poostrenim nadzorom nadaljevali.