Poostreno

Inšpektorji zaradi neupoštevanja pogoja PCT zaprli trgovino v BTC-ju

R.T.
4. 11. 2021, 15.26
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 17.03
Deli članek:

Na današnji tiskovni konferenci sta glavno vlogo zasedli inšpektorici, ki se v teh dneh ukvarjajo predvsem s preverjanjem PCT potrdil.

Bobo
Fotografija je simbolična

V. d. glavnega tržnega inšpektorja Martina Gašperlin je poudarila, da je v teh dneh preverjanje pogoja PCT postala njihova prioriteta, zaradi česar nadzore izvajajo tudi konec tedna. Nadzor so poostrili in začeli izdajati globe. V večini primerov zaleže opozorilo, v dveh primerih pa so se odločili za začasno zaprtje. V sredo so zaradi nespoštovanja pogojev PCT začasno zaprli bencinski servis na Rakeku, danes pa eno od trgovin v trgovin v ljubljanskem BTC Cityu. Gašperlinova je uporabnike storitev ob tem prosila, naj takoj ob vstopu v objekt že sami pokažejo dokazilo o pogoju PCT in olajšajo delo zaposlenim. 

So pa v preteklem tednu policisti odkrili sedem potrjenih potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni in testirani). Šlo je za ponaredke potrdil o cepljenju, prebolevnosti in rezultatu hitrih testov, odkrili pa so jih tako na meji kot tudi v notranjosti države, je po poročanju STA danes povedal namestnik generalnega direktorja policije Stanislav Vrečar.