Med zaposlenimi, ki so odpoved že prejeli, je tudi naša sogovornica z Goričkega, ki ne želi biti imenovana. »Prvo službo sem imela v Sloveniji, delati sem začela mlada. Nato sem se leta 1991 zaposlila v podjetju Boxmark v Feldbachu. Takratne razmere v podjetju so bile res dobre, odnosi med zaposlenimi in vodstvom so bili dobri, kljub temu da smo bili zaposleni večinoma delavci migranti. Zadnjih deset let tega ni več, delovne razmere so se zelo poslabšale, vodstvo podjetja pa nas izigrava na zelo grd način, čeprav smo mnogi tam pustili svoja življenjska leta,« opiše svojo izkušnjo.

Sogovornica, ki je v proizvodnem delu podjetja Boxmark opravljala dvoizmensko delo, je 1. septembra letos na domač naslov prejela odpoved. Razlog za to ji ni znan, saj ji ga v poslanem dopisu niso navedli, prav tako ne ve, kaj bo z odpravnino, domneva pa, da je bila odpuščena zaradi daljše odsotnosti z dela zaradi poškodbe. »Letos marca sem si poškodovala nogo in sem od takrat na bolniškem dopustu. Čeprav mi tega niso izrecno povedali, sem prepričana, da sem odpoved prejela ravno zaradi tega,« nam je povedala. V vsem tem času si je prizadevala, da bi se čim prej vrnila na delo, zato je obiskovala številne terapije, vendar ji niso veliko pomagale, saj poškodba še vedno ni zaceljena. »Zdravnika imam v Avstriji, kjer pa me iz neznanega razloga niso želeli operirati. Po nekaj mesecih terapij sem se vmes vrnila na delo. Takrat sem imela tudi sestanek z vodstvom, na katerem so mi najprej povedali, da poškodovanih ljudi v podjetju ne potrebujejo, nato pa še, da bom zdaj osem tednov na dopustu, saj mi ga je veliko ostalo, 4. oktobra pa bi se vrnila na delo. Žal do tega ni prišlo, saj so me prej odpustili,« je razočarana.

Subvencije za nove zaposlitve

mario fekonja
STA
»Delodajalci jim nenehno govorijo, da zaman tarnajo o nizkih plačah, saj lahko kadarkoli dobijo nove delavce, ki bodo delali za še nižje plače. Te naj bi se v podjetju gibale med 950 in 1300 evri za opravljanje dela v treh izmenah,« pravi Mario Fekonja.

Da se je v podjetju res začelo množično odpuščanje delavcev, je potrdil Mario Fekonja, predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS), na katerega so se po nasvet že obrnili nekateri zaposleni. »Kot so mi pojasnili, je uradno sporočilo podjetja to, da odpuščajo zaradi težjega zagotavljanja surovin in zmanjšanja naročil. V kratkem naj bi bilo skupno odpuščenih od 100 do 140 delavcev, s tem da nekateri omenjajo tudi število 200,« pravi Fekonja. Uradnih odgovorov podjetja o številu odpuščenih delavcev in razlogih za odpuščanje do oddaje prispevka v tisk nismo prejeli, po besedah delavcev, ki so se obrnili na Fekonjo, pa je politika podjetja glavni razlog, da prihaja do ponovnih odpuščanj. »V Boxmarku so stalnica odpuščanja in nato zaposlovanje novih delavcev, saj dobi podjetje od države dobre subvencije za nove zaposlene,« pojasni predsednik SDMS.

Glavnina odpuščanj je predvidena za obrat v Vrbni, kjer so po informacijah Fekonje z dela v treh izmenah prešli na eno izmeno, nekateri od zaposlenih pa bodo premeščeni v obrat v Ženavcih. »Kolikor mi je znano, bodo najprej odpuščeni delavci, ki so dalj časa bolniško odsotni ali so pred upokojitvijo. Prav tako bodo odpuščali delavce, ki ne želijo delati nadur ali ne želijo delati ob sobotah, kar ni obvezno. So pa delavci, ki so se obrnili name, poudarili, da so delovne razmere v podjetju zelo slabe, odnosi so se zelo poslabšali, delodajalci pa jim nenehno govorijo, da zaman tarnajo o nizkih plačah, saj lahko kadarkoli dobijo nove delavce, ki bodo delali za še nižje plače. Te naj bi se v podjetju gibale med 950 in 1300 evri za opravljanje dela v treh izmenah.«

Prijave brez epiloga

SDMS slovenskim delavcem Boxmarka, ki so že bili odpuščeni ali jim grozi odpoved, veliko ne more pomagati, saj na odločitve delodajalca ne more vplivati. »Zaradi delovnih razmer v podjetju Boxmark so bile na delavsko zbornico Avstrije in različne inšpekcijske službe že vložene številne prijave, vendar mi delavci pravijo, da s prijavami ne morejo doseči nič.« Delavcem zato pomagajo pri standardnih postopkih prijav na zavod za zaposlovanje, prav tako jim svetujejo, kaj lahko pri odpovedih podpišejo in česa ne. »Delavci v Avstriji, ki niso odpuščeni iz krivdnih razlogov, so namreč upravičeni do odpravnine, res pa je, da jih ne izplačujejo delodajalci, ampak poseben sklad.«

Sogovornica, ki nam je zaupala svojo zgodbo, se sprašuje, kje bo pri teh letih še našla zaposlitev. »Delovna doba bi se že nabrala, vendar ne bom zadosti stara, da bi se upokojila, po drugi strani pa sem že toliko v letih, da me nihče več ne bo hotel. Kam torej,« se sprašuje.