Slovenija

FOTO in VIDEO: Incident na TV Slovenija: nasprotniki cepljenja vdrli v studio

R.T.
3. 9. 2021, 21.47
Posodobljeno: 3. 9. 2021, 22.14
Deli članek:

Posredovali so policisti.

Zajem zaslonske slike
Posredovati so morali policisti.

Skupina anticepilcev oziroma nasprotnikov cepljenja proti covidu-19, ki ne verjamejo v obstoj novega koronavirusa, je šla tokrat korak dlje. Potem ko so en mesec protestirali pred objektom javne TV Slovenija, so tokrat vdrli kar v studio omenjene televizije.

Bobo
Incident na TV Slovenija

"Okoli 20.30 ure je nekaj oseb vstopilo v stavbo medijske hiše. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red. Policisti o dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo," so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Kot poroča MMC RTV so protestniki zahtevali programski čas za predstavitev svoje resnice o neobstoju covida-19. V studio je okoli 20.30 ure vdrlo okoli 20 posameznikov brez zaščitnih mask, med njimi je bil tudi vodja gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS) Ladislav Troha

Posredovati so morali možje v modrem. Protestnike, ki so se sicer upirali, so naposled odstranili iz stavbe. 

Na dogajanje, ki si ga lahko ogledate na spodaj priloženih posnetkih, se je odzvala odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič. Dejala je, da na RTV-ju že od maja opozarjajo na razmere pred stavbo in na to, da "protestniki nadlegujejo zaposlene in goste, ki pridejo na televizijo. Na policijo smo poslali že več prijav. Upam, da je to streznitev za vse in da nas bodo zaščitili. To je nedopusten napad na medij, novinarstvo in demokracijo".

Bobo
Incident na TV Slovenija

Bobo
Incident na TV Slovenija