umetnine skrival v torbi pod sovoznikovim sedežem

Srbski policisti zaradi tihotapljenja Van Gogha in Bonnarda aretirali Slovenca

R.T.
3. 9. 2021, 19.41
Posodobljeno: 3. 9. 2021, 20.55
Deli članek:

Umetnine je skril v torbo in to postavil pod sovoznikov sedež.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nizozemski slikar Vincent Van Gogh (1853-1890) velja za predhodnika ekspresionizma in z neposrednim slikarskim izrazom za enega najpomembnejših utemeljiteljev modernega slikarstva. Pierre Bonnard pa je bil francoski slikar, ilustrator in grafik, znan po drzni uporabi barv.

Na mejnem prehodu Batrovci v Srbiji so preprečili poskus tihotapljenja umetniških slik, med katerimi so bile po prvih navedbah slike Vincenta van Gogha in Pierra Bonnarda.

Policija je zaradi suma uvoza in izvoza kulturnih dobrin aretirala slovenskega državljana S. J. (1951), poroča srbski portal Blic.

Na podlagi podatkov, pridobljenih z intenzivno policijsko obdelavo, so policisti na mejnem prehodu Batrovci ustavili vozilo, ki ga je vozil osumljenec. Pregled vozila jih ni pustil praznih rok. V torbi pod sovoznikovim sedežem v avtomobilu so namreč našli pet umetnin svetovno priznanih slikarjev.

Osumljencu je bilo odrejen 48-urni pripor, s kazensko ovadbo ga bodo privedli na na Višje javno tožilstvo v Sremski Mitrovici, še poroča Blic.