Slovenija

Za prijavo na mesto direktorja VDC Kranj le osem dni časa

B.K.
1. 9. 2021, 13.59
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 14.01
Deli članek:

Varstveno-delovni center Kranj je konec avgusta objavil razpis za direktorja. Čas za prijavo je le do 4. septembra.

lt
Prostori bivalne enote VDC Kranj.

27. avgusta je bil v Uradnem listu objavljen razpis za novega direktorja VDC Kranj. Rok za prijavo je nerazumljivo kratek, veljavne bodo namreč le prijave, ki bodo prispele do 4. septembra.

Trenutna direktorica Centra Mirjana Česen, ki se sooča z očitki o nepravilnem ravnanju v primeru obtožb o kršitvi spolne nedotakljivosti v prostorih VDC Kranj, naj bi znova kandidirala na to mesto, kratek rok pa je bil domnevno postavljen zato, da bi čim manj zainteresiranih razpis videlo.

Spomnimo: Septembra leta 2019 so prostore VDC Kranj obiskali kriminalisti, ki so preiskovali kaznivo dejanje spolne zlorabe slabotne osebe. Problematičen naj bi bil odnos med mlajšo oskrbovanko, ki večino časa preživi na invalidskem vozičku in starejšim oskrbovancem, ki naj bi jo nadlegoval. Dekle, ki ni našlo pomoči v stroki, se je zaupalo v družinskem krogu. Kriminalisti so zadevo predali Okrožnemu sodišču v Kranju.

Česnova očitke zavrača in pravi, da uživa veliko zaupanje staršev, uporabnikov in zaposlenih, zato ni nikoli razmišljala o tem, da bi se odpovedala ponovni kandidaturi na mesto direktorice.

Kanditati in kandidatke, ki bi se na delovno mesto prijavili, morajo sicer imeti ustrezno izobrazbo, najmanj 5 let delovnih izkušenj, opravljen strokovni izpit in program za vodenje socialno varstvenega zavoda; ta program lahko opravijo tudi v roku enega leta od imenovanja na delovno mesto. Zaželena dodatna znanja so poznavanje računalniških orodij, vozniški izpit B kategorije, znanja s področja vodenja, skupinskega dela, komunikacije, znanje slovenskega jezika in poznavanje specifike celostnega psihofizičnega funkcioniranja oseb z motnjo v duševnem razvoju.

Direktor bo imenovan za obdobje 5 let.