umrla v hiši svojih staršev v okolici Žalca

Abramov umora 24-letne Sare ne priznava

A.S./STA
1. 9. 2021, 11.40
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 11.40
Deli članek:

Abramov zagovornik je predlagal izločitev nekaterih dokazov, pridobljenih med preiskavo.

STA
Sebastien Abramov na celjskem okrožnem sodišču

Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za Sebastiena Abramova, ki mu tožilstvo očita, da je marca 2015 umoril svoje takratno dekle, 24-letno Saro Veber. Kot je povedal Abramov, dekleta ni umoril, zato očitanega kaznivega dejanja ni priznal. Izrekel pa se je za senatno sojenje.

Tožilec Gorazd Kacijančič je dejal, da je Abramov Vebrovo umoril na zahrbten način, umor pa je potem prikazal kot nesrečo. Dodal je še, da je Abramov, preden je poklical reševalce, iz puške odstranil nabojnik in puško potem pospravil.

Abramov zagovornik Mitja Pavčič je predlagal izločitev nekaterih dokazov, pridobljenih med preiskavo. Predlagal je neposredno zaslišanje vseh prič iz preiskave, postavitev izvedencev s področja balistike in z biomehanskimi znanji, zahteva tudi rekonstrukcijo dogodka ter postavitev izvedenca nevrologa. Po Pavčičevih besedah je imel Abramov več nevroloških napadov in drugih zdravstvenih težav. Napoten je bil tudi na nevrološko kliniko, kjer pa niso opravili vseh preiskav.

Meni tudi, da ima Abramov okrnjeno zavest oz. motnje zavesti, saj je v pogovoru s psihiatrom dejal, da je bil pok puške nenavadno tih, čeprav je šlo za zaprti prostor. Pavčič je tudi predlagal zaslišanje zdajšnjega dekleta Abramova Julije Adlešič in staršev obtoženega, čeprav je Abramov oče med preiskavo dejal, da ne bo pričal proti sinu.

Tožilec pa je nasprotoval imenovanju izvedenca za balistiko, saj je v sodnem spisu že balistično poročilo. Strinjal se je s predlagano rekonstrukcijo dogodka, glede imenovanja nevrologa in izvedenca z biomehanskim znanjem pa je odločitev prepustil sodišču.

Sodnica Maja Manček Šporin je dejala, da bo predlagala svojo izločitev, saj se je seznanila z izjavo, ki jo je dal oče Abramova med preiskavo domnevnega umora.

Spomnimo: Sara Veber je umrla v hiši svojih staršev v okolici Žalca marca 2015. Po zatrjevanju Abramova je šlo za nesrečo, saj se je med čiščenjem avtomatske puške ta sprožila. Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila lani pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. V njej mu očitajo kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Abramovu, ki je v priporu v Celju, grozi do 30 let zapora.