ni bilo lepo

VIDEO: Janša in protestniki na Kredarici trčili drug ob drugega

R.T.
21. 8. 2021, 08.46
Posodobljeno: 21. 8. 2021, 20.01
Deli članek:

Sredi noči je na najvišji planinski koči v Sloveniji prišlo do srečanja med predsednikom vlade in neformalno voditeljico petkovih protestov. Ni bilo lepo.

Facebook (Piščalka)
Janez Janša je na Kredarici naletel na protestnike.

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek, na katerem je slišati neformalno voditeljico petkovih protestov in predsednico sindikata Mladi plus Teo Jarc kako se nejevoljno prereka predsednikom vlade Janezom Janšo. “Kaj rečete na to, da ljudstvo že 70 tednov protestira, da ste na referendumu izgubili tolk, kot še nobena stranka do zdej, da je ljudstvo dalo jasno nezaupnico vladi in vi tega še vedno nočete slišat.” Janša na to nekaj odgovori, a kamera zvoka ni uspela zadostno ujeti.

Predsednik vlade ves čas sedi na klopi in se rahlo nasmiha, medtem pa so protestniški glasovi vedno glasnejši. “Zdrahar”, “kako se smeje on”, “biser Slovenije”, je slišati zmerljivke na račun Janše in notranjega ministra Aleša Hojsa, ki mu je delal družbo.

Pozneje se je izkazalo, da je Janša že na začetku, ko so vanj usmerili kamero, protestnikom zabrusil, da ni "vedel, da ima Polje (psihiatrična bolnišnica v Ljubljani op. a.) dan odprtih vrat".

“Priča smo korupciji, nepotizmu, političnemu kadrovanju,” po šestih minutah posnetka zavpije Jarčeva, ko Janša in Hojs v roke vzameta pohodniške palice in se odpravita stran od oblegane koče.

Janša je sicer danes na Twitterju objavil fotografijo s Triglava, ob kateri je pripisal, da so osvojili vrh, "razkužili skale in Aljažev stolp po včerajšnji kontaminaciji" ter opravili gorniški triglavski krst s prijatelji z Madžarske.